Стартира акция на полицията „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя”

08:44, 17 юни 15 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицейската операция ще продължи до 30-ти юни 2015 г. По време на акцията полицейските служители ще насочат вниманието си към местата с повишена опасност от пътни инциденти, с участието на деца, ще се извършват проверки за скорост, отнемане на предимство, използване на предпазни колан или каска, не само за водача, но и за пътниците.

Строги санкции са предвидени за юноши, управляващи превозни средства, без необходимата правоспособност, както и за граждани, които са им предоставили возилата.

Поради неспазване на правилата за движение по пътищата от началото на годината до 15-ти юни на територията на област В. Търново при пътни инциденти са загинали общо 9 граждани, сред които за щастие няма деца, а 99 са ранените. През същия период на миналата година загиналите са били с трима по-малко – 6, а ранените по-малко с 28 или 71.

През отчетения период са издадени 7448 електронни фиша и 188 акта от стационарни системи за контрол на скоростта. През същия период на миналата година издадените фишовете са били 1771, а актовете 123. От влизането в сила на Наредбата за реда на работа с мобилните системи за видеонаблюдение от 23-ти май 2015 г. на територията на област В. Търново са установени 1637 нарушения. 

С цел да се избегнат неприятни инциденти и да се опази живота и здравето на децата през ваканцията преди приключването на учебната година бяха проведени срещи с представители на Регионалния инспекторат по образование във В. Търново, на които бе взето решение да се предоставя информация на полицейските служители по места за предстоящи ученически екскурзии и лагери и униформени служители да извършват проверки за употреба на алкохол на водачите, техническото състояние и документацията на автобусите непосредствено преди потегляне.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама