Управниците от Разградско описаха имотите, парите и дълговете си

08:54, 17 юни 15 / Политика 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сметната палата публикува ежегодните декларации на лицата, заемащи висши държавни длъжности. От имoтнитe дeклapaции нa дeпyтaтитe, oблacтния yпpaвитeл и кмeтoвeтe в Разградско става ясно, че управляващите политици в областта пестят от заплати, инвестират в апартаменти и коли, и имат по няколко заема.

Като най-имотен, според публикуваните декларации сред управниците в Лудогорието е независимият народен представител Гюнай Хюсмен. В декларацията му са описани, че притежава ниви в населените места на община Исперих, като за произход на средствата е посочил дивиденти.

Той е закупил лек автомобил Мерцедес за  250 000 лева, като средствата са също от дивиденти, в графата за банкови влогове и депозити Хюсмен е декларирал 291 200 лева. Доходите му от трудови правоотношения, извън тези за заеманата длъжност, са в размер на 19 229 лв., а на съпругата му - 14 777 лева, а от наеми със съпругата си са получили  по 12 312 лв.

Депутатът е декларирал и 161 500 дивиденти от "Северагро" ЕООД , 353400 дивиденти от Караджа-Фаг ООД, 126 430 лева рента от земеделски земи и 68100 лв. рента на съпругата му.

Народният представител от ГЕРБ д-р Валентин Василев е подал уведомление, че няма промени по декларацията си от миналата година.

Ахмед Ахмедов от ДПС е декларирал къща и апартамент в Разград, както и къща, кафетерия, склад и терен в Цар Калоян. Той е посочил още, че притежава ниви в Цар Калоян, Разград и Костанденец, като за произход на средствата е посочил спестявания. Народният представител е обявил, че има налични парични средства в размер на 10 000 лева, декларирал е като депозити 54 306 лв. от заплати, изплаща два банкови заема за 60 000 лв., декларирал е и 1750 лв. доходи от наем.

Депутатът Хасан Адемов е посочил в декларацията си като банков влог сумата 10 000 лева спестявания от заплати. Обявил е, че изплаща автолизинг-остатък от 22800 лева, декларирал е две кредитни карти от общо 30 000 лева и един кредит-остатък за 2440 евро.

Областният управител Петър Василев и заместничките му Виолета Тодорова и Нурие Црънгалова са представили пред сметната палата уведомления, че през годината нямат промени в имотните си състояния.

Уведомление е подал и кметът на община Завет Ахтер Велиев. Градоначалникът на Исперих Бейсим Басри е декларирал единствено като налични парични средства 9 000 лева спестявания от заплата. Също само спестявания от заплата и наем от земеделска земя в размер на 12 600 лева е заявил и кметът на Кубрат Ремзи Халилов. Общинският кмет на Лозница Айхан Хашимов е декларирал автомобил Audi A6, купен със спестявания от заплати.

В декларацията си пред Сметната палата кметът на Разград Денчо Бояджиев е обявил като налични парични средства - 2 500 лева спестявания от заплата, банков влог в размер на 29 070 лева, също от заплати и кредит за сумата от 3172 евро.

Кметът на Самуил е посочил в декларацията си, че притежава къща с двор, наличните му средства от спестявания от заплати са 9000 лева, а задълженията му към банки са 15 631 лева.

Даут Аляовлу, кмет на община Цар Калоян е декларирал дялови капитали в три дружества, както и две пътувания до Турция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама