Трима сливналии са в отбора на България за Европейското по лека атлетика

09:18, 17 юни 15 / Спорт 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима атлети от Сливен намериха място в отбора на България за Европейското отборно първенство – втора лига в Стара Загора.

В тласкането на гюле страната ни ще бъде представена от Радослава Мавродиева, бронзова медалистка от шампионата на Стария континент в зала.

В квартета на 4х400 метра е включен юношата Живко Стоянов, шампион на страната в бягането на 400 метра.

В отбора е и трети сливналия Георги Иванов, състезаващ се за друг клуб на национално ниво. Георги е рекордьор и шампион на България в тласкането на гюле.

Общо пет атлети, които са национални рекордьори, са в селекцията на България за предстоящата престижна проява. Освен Георги Иванов, това са Ивет Лалова, Митко Ценов, Силвия Дънекова и Ваня Стамболова.

Националните отбори  на България, Сърбия, Хърватия, Словения, Унгария, Исландия, Дания и Кипър ще участват в двудневната надпревара на 20 и 21 юни в Стара Загора.

Най-добрите в 40 дисциплини, от тези 8 отбора, ще пристигнат на стадиона под Аязмото. В състезанието част от атлетите ще целят покриване на нормативи за Олимпийските игри в Рио през  2016 година. А отборите ще се състезават за първите две места, които дадат право за изкачване в Първа лига през следващата година.

По програма в събота, 20 юни, състезанията започват от 16.30 часа и продължават до 20.30 часа. Вторият ден, неделя – 21 юни, е с начало 16.00 часа, а краят на първенството и награждаването на отборите е след 20 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама