Провали се Общото събрание на МБАЛ Шумен

11:28, 17 юни 15 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Липса на болшинство от 2/3 провали Общото събрание на Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен, което трябваше да се състои днес.

Основни точки в дневния ред на Общото събрание бяха отчетът на МБАЛ за 2014 година и искането на държавата да увеличи капитала си в акционерното дружество.

Предлага се делът на държавата в акционерното дружество да се увеличи от 6 907 000 лв. на 7 123 000 лв. като това да стане чрез записване на нови 21 600 броя акции на държавата с номинална стойност 10 лв. Предложението е на базата на вложените през миналата година средства за капиталови разходи - 216 000 .лв.

На събранието липсваха повечето от представители на общините в Шуменско, които са акционери в болницата. Присъстваха представителят на държавата Ваня Величкова, кметът на Каспичан Милена Недева, на Нови пазар Румен Панайотов, представителят на Община Шумен д-р Огнян Обретенов.

В началото на събранието се оказа че документите на Милена Недева не са редовни и тя нямаше да гласува дори събранието да се бе провело. Със закъснението от половин час на събранието се появи представител на Община Венец, който не бе допуснат да се регистрира. Според кмета на Нови пазар Румен Панайотов само той бил с редовни документи от представителите на общините.

След днешния провал Общото събрание ще се проведе на резервната дата 2 юли при същия дневен ред, обясни директорът на МБАЛ Шумен д-р Юлия Димитрова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама