Започна проверка на полицая с расистки пост във Фейсбук

13:50, 17 юни 15 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Срещу полицай Анна Витанова е започнала дисциплинарна проверка за расистките й изказвания в социалната мрежа Фейсбук. Това съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова след редовното заседание на Министерския съвет, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Витанова публикува снимка, на която е заедно със свой колега по време на протестите в столичния кв. „Орландовци“. На нея те са с униформи, от което личи, че са по работа там. Тя написа над снимката следното послание „да ни развържат ръцете“. Това предизвика сериозен коментар сред потребителите във Фейсбук, които заклеймиха поведението й.

На нейния профил в социалната мрежа се виждаше и снимка, публикувана в деня преди началото на протестите в „Орландовци“, които бяха насочени от страна на българите, живеещи в квартала, срещу нелегално преселилите се роми в него.

Витанова доби популярност по време на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски през 2013 г. По време на „нощта на белия автобус“ на 26 юли същата година тя прояви сериозна агресия срещу протестиращите, като след това се оправда, че е била бита и има сериозни наранявания по тялото.

Очаква се дисциплинарната проверка да бъде готова до броени дни.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама