Стотачка на ден гълтат плажовете по варненските курорти

14:21, 17 юни 15 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трупането на тен под слънчевите лъчи излиза солено на решилите да релаксират във варненските курорти. Това установи репортерска проверка на Topnovini.bg в комплекса "Св. св. Константин и Елена". Чадърът там върви около 25 лева, а шезлонгът  – 15 лева на ден. Ако решите да заведете цялото семейство на плаж, ще трябва да заделите стотина лева за "луксозната" услуга, предлагана на морския бряг. Естествено ще се бръкнете по-надълбоко, ако ползвате и атракции като водно колело, джет или банан.

Много хотелски комплекси, които са едновременно и концесионери на съответната плажна ивица, включват плажните удобства в комплексната цена за почивката. Но тъй като няма как да преградят плажа само за своите гости, се опитват да прогонят външните лица със стряскащи цени.

Изобретателни нашенци обаче са му намерили лесното, за да избегнат солената такса. Хората се пренасят на плажа с чадъри, пластмасови маса и столове.

Разбира се, по-евтиният вариант е да изберете градските плажове, които обаче са пренаселени, шумни и мръсни. Там дневният наем на чадър или шезлонг е от 3 до 5 лева. Повечето плажни капанчета в морската столица предлагат удобствата и по предварителна поръчка. Така можете да релаксирате цял ден под сянката на чадъра и легнали на шезлонга срещу скромната сума от 2 лева за половин литър наливна бира или 3.50 лева за мента със спрайт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама