Корнелия Нинова сменя Драгомир Стойнев в ръководството на БСП

14:59, 17 юни 15 / Политика 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Корнелия Нинова най-вероятно ще е новото попълнение в Изпълнителното бюро (ИБ) на БСП, научи София Topnovini.bg от източници в соцпартията. Тя беше извадена от оперативното ръководството в разгара на лидерския двубой между Сергей Станишев и Георги Първанов по подозрение, че работи за предишния президент. Сега Михаил Миков ще я върне обратно.

Очаква се това да стане факт на дълго отлаганото заседание на Националния съвет на партията, което ще се проведе в края на този месец. Преди дни за сигурни промени в бюрото публично заговори и евродепутатът Илияна Йотова, която също е в ИБ.

На т.нар. пленум на истината се очаква да се гласуват и санкции за част от набедените за дясно крило в партията. Най-сериозно ще бъде наказан Драгомир Стойнев – той почти сигурно ще бъде изваден от ИБ, като така ще загуби и зам.-председателското място, което заема в момента.

Социалисти обвиниха Стойнев, че като икономически министър в кабинета „Орешарски“ е защитавал интересите на Делян Пеевски и ДПС. Затова на предишното заседание на Националния съвет поискаха оставката му.

Опозиционерите също са сигурни, че Стойнев ще излезе от ръководството. Те обаче не изключват и „снемане на политическото доверие“ от някои от тях, като например Георги Кадиев, за чието изключване от парламентарната група, не достигнаха едва два гласа.

На Кадиев със сигурност няма да му се размине да обяснява мотивите си да предложи отпадането на забраната за агитация на майчин език. Редови депутати обаче не очакват някой да прояви разбиране, защото на всяка среща с граждани трябвало да отговарят на упреци заради тази негова инициатива.

Бюрото ще се разшири и с още нови попълнения, сигурни са депутати от левицата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама