Захари Георгиев: Управленската платформа на БСП за местните избори е окончателно готова

15:29, 17 юни 15 / Политика 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Управленската платформа на БСП за местните избори е окончателно готова и предстои внасянето й за одобрение на пленум." Това заяви на среща с ветераните социалисти в Пловдив Захари Георгиев, член на ИБ на НС на БСП. Георгиев бе поканен за разговор по актуалната политика в града и държавата, предстоящите избори и подготовката за участия в местния вот.

Пред ветераните той посочи, че икономическият облик на Пловдив в годините на прехода се промени, реалният сектор отстъпи пред търговията и делът на промишлеността е несравнимо по-малък.

Социалистът заяви още, че според различните проучвания БСП има стабилна електорална подкрепа, въпреки атаките по медиите отвътре и отвън.

"Целенасоченото раздухване на скандали в партията пречи да се чуят позициите й по важните теми за икономиката, здравеопазването, съдебната реформа, пенсионната система. Проблемите в Гърмен и Орландовци са от социално-икономически характер и се нуждаят от целенасочени програми за заетост, която осигурява икономиката", подчерта Захари Георгиев в отговор по темата.

Във връзка с провеждането на референдум за задължително, електронно и мажоритарно гласуване заедно с местните избори, той сподели опасенията за възможното му организиране.

"Хората ще трябва да попълват по 6 бюлетини т.е. по минимум 10 минути ще са им нужни да упражнят вота си и ако в една секция има между 500 и 1000 гласоподаватели, трудно е да си представям как ще се случи", обясни Георгиев. Според него единствено задължителният елемент има ефект да намали влиянието на купеният вот, но това опира и до желанието на хората дали искат правото им да бъде превърнато в задължение. Захари Георгиев е убеден, че електронното гласуване не гарантира тайната на вота и няма стабилна защита срещу хакерски атаки. Мажоритарността в значителна степен е заложена в преференциите, а на тези избори прагът е доста нисък и реално ще настъпят размествания в подредбата на листите.

"В Пловдив кандидатурите на БСП ще бъдат излъчени чрез вътрешнопартийни избори или на конференция. Само в открит и честен диалог с хората можем да поискаме отново доверието им", подчерта Захари Георгиев и допълни: "Трябва да имаме повече самочувствие, че сме допринесли немалко за обществото и  имаме потенциала да дадем още повече".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама