50-годишен юбилей отбеляза ОУ „Христо Смирненски ” в с. Ясенково, община Венец

15:33, 17 юни 15 25 815 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Основно училище „Христо Смирненски” в с. Ясенково, като второто по големина училище в Община Венец,  днес празнува своя 50-годишен юбилей.

Училището води началото си от 1908 година, когато за първи път се въвежда обучение по писане. Първият учител с педагогическо образование е Райна Ганчева от гр. Велико Търново. 

През учебната 1964-1965 за първи път се въвежда обучението до осми клас, а през 1965 година 550 учениците влизат в новопостроената училищна сграда с 12 класни стаи и 3 кабинета.

Понастоящем в същата сграда,  вече оборудвана и обзаведена  със съвременен интериор, се обучават 153 ученици, които заедно със семействата си живеят в с. Ясенково.

Училището разполага с компютърни кабинети, кабинети за природоматематическото образователно направление, физкултурен салон, ученически стол и бюфет за закуски.

Задружният колектив от учители и служители, под ръководството на Павлина Карапанчева – директор на училището, ежедневно подчиняват своята дейност на идеята учениците да получават грижи и обич, за да израснат като добри хора, да успяват със знания и умения навсякъде, където и да се намират.

Много поколения млади хора, получили основното си образование в родното училище са продължили образованието си в средните и висши учебни заведения на областния и други градове на страната.

Сред завършилите висши учебни заведения има много учители, инженери, юристи, медицински специалисти и други, които имат своето изявено място в обществото.

Благодарение на енергията, инициативата и екипната работа на педагогическия колектив и общинската администрация в училището се реализират множество проекти, както в областта на художественото творчество и спорта така и проекти за подобряване състоянието на сградния фонд и материалната база.

По проект на Община Венец по Оперативна програма „Регионално развитие” е изградена отоплителна инсталация, извършен е основен ремонт на физкултурния салон, като са въведени и енергоспестяващи мерки.

Поздравително слово към присъстващите на юбилейното тържество поднесе кметът на Община Венец г-жа Нехрибан Ахмедова.  

„Благодаря на всички учители, бивши и настоящи, за техните усилия и всеотдайност, за постоянството и високия им професионализъм. Гордеем се с всички млади хора, които израснаха като личности, благодарение на грижите на техните учители в родното училище. Споделям радостта ви от юбилея и ви поднасям своите най-искрени  пожелания  за крепко здраве, съзидателен творчески труд, за търпеливо ежедневно себеотдаване, за да даряваме с много обич децата – бъдещето на България ”, каза г-жа Ахмедова.

Г-жа Павлина Карапанчева – директор на училището, тържествено връчи свидетелствата за основно образование на  50-тия випуск завършващи осмокласници.

Бяха връчени и наградите на учениците класирани на конкурсите, обявени по повод 50-годишния юбилей на училището.

Тържеството приключи с концертна програма представена от учениците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама