Глоби до 5000 лв. за кметове, които не изпълняват програмите за чистота на въздуха

16:04, 17 юни 15 / Политика 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Глоби до 5000 лв. ще бъдат налагани на кметовете, които не изпълняват програмите за чистота на атмосферния въздух. Такива поправки в закона ще предложи правителството на Народното събрание. Част от изискванията ще транспонират европейските изисквания, а други промени са свързани с общинските програми за намаляване замърсяването на въздуха.

Законопроектът ще даде възможност за прилагане на допълнителни мерки от страна на местните власти. Другият основен момент са сериозните глоби, които ще достигат до 5000 лв., за общинските кметове, които не изготвят в срок програма за намаляване замърсяването на въздуха. До 4000 лв. ще бъдат санкциите за общински кмет или длъжностно лице, неизпълнили указанията на министърът на околната среда и водите.

Със законопроекта се осигурява прилагането на изискванията на европейския регламент за флуорсъдържащите парникови газове. Актуализират се и се прецизират терминологията и разпоредбите по отношение на емисиите от неподвижни източници и се отменят неактуални разпоредби.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама