30 души поискаха оставката на директора на Спортното училище в Хасково

16:15, 17 юни 15 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
30 души работещи в Спортното училище в Хасково поискаха с отворено писмо оставката на директора Генчо Генев. Според колектива се извършвали нередности, за които Генчо Генев трябва да подаде оставка.

В писмото се сочат данни, че в училището безпрецедентно се удържали пари от заплати на спортни преподаватели в продължение на години за това, че броят на учениците в групите по спорт е по-малък от този, който директорът е определил. "В същото време той открива нов щат за сборен норматив по английски, немски и български език (2013/2014г.) и впоследствие назначава учителката на трудов договор за неопределено време абсолютно нерентабилно, с групи по немски, за миналата и тази учебна година с брой ученици, по-малък от минимума за съществуване на тези групи, за сметка на средства от делегирания бюджет на училището”, се казва в писмото.

Работещите твърдят още, че директорът заплашвал всеки, който не е съгласен с него с уволнение.

Учителите се страхуват, но въпреки това споделиха, че вече нервите им не издържат и с нежелание идват на работа.

Пред журналисти Генчо Генев каза, че твърденията в писмото са лъжа и че че недоволните правят това под натиск, но не уточни какъв и от кого. Той заяви още, че не се притеснява от каквито и да било проверки.

От Регионалния инспекторат на образованието пък съобщиха, че проверка започва още утре. Инспекции били правени и досега, но не били открити нередности.

Разпратеното писмо до медиите е анонимно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама