Преизбраха районния прокурор на Търговище

06:42, 18 юни 15 25 1246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С 16 гласа „за”, 2 „против” и 1 „въздържал се" Висшият съдебен съвет  избра за втори мандат Любен Владимиров Иванов за районен прокурор на Районна прокуратура – Търговище, информираха от пресцентъра на институцията.

Прокурор Иванов има над 19 години юридически стаж в органите на съдебната власт. Бил е младши прокурор, прокурор и заместник-районен прокурор от 2002г. до 2010г., като през същата година е избран за районен прокурор в Районна прокуратура – Търговище.

"В Концепцията си за стратегическо управление Любен Иванов определя като приоритетни цели увеличаване на дела на досъдебните производства разследвани от следователите към окръжния следствен отдел; подобряване срочността на досъдебните производства и редуциране на разследванията продължаващи повече от 6 месеца; създаване на електронен регистър на досъдебните производства със срок на разследване от шест месеца до една година; активизиране на дейността по самосезиране на прокуратурата; повишаване квалификациятя на магистратите и разследващите органи; спазването на стриктна финансова политика." обявиха от Висшия съдебен съвет.

От там допълниха, че в изслушването си пред членовете на ВСС прокурор Иванов е отчел постигнатото през мандата му добро функционално състояние на Районна прокуратура – Търговище. Той е посочил, че са утвърдени положителни практики, които трябва да бъдат надградени и развити. Част от тях са ефективните механизми на непосредствен контрол върху работата на разследващите полицаи, постигнатото добро взаимодействие с Областната дирекция и Районните управления на полицията, увеличените дела на бързите и незабавни производства, подобрената организацията по спрените досъдебни производства чрез активизиране на оперативно-издирвателните действия на полицията, постигнатите добри резултати по отношение на досъдебните производства срещу лица с две и повече висящи производства, както и качеството и срочността на предварителните проверки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама