„ПЛЕнерът на ПЛЕвен“ завършва тази вечер с изложба и концерт

07:22, 18 юни 15 / Култура 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„ПЛЕнерът на ПЛЕвен“ завършва тази вечер с изложба и концерт в Градската градина. Ще припомним, че той се организира от фондация „Диря“ и е по проект, финансиран със съдействието на Община Плевен, през раздел 3 на Културния календар за 2015 година.

Акцент в пленера е графити изкуството. Гост-участниците от Пловдив и София: графити артистите Pyrotechnix crew, 140 ideas crew; sunshiners crew и живописците Цветелина Ангелова, Таньо Павлов, Иван Иванов, Осман Юсеинов, Деляна Димитрова и Елица Янева твориха през изминалите дни в Плевен.

Градът бе представен от трима възпитаници на НУИ „Панайот Пипков” - Плевен, специалност изобразително изкуство: Жаклин Пантич, Латина Пенкова и Тео.

Тази вечер в Градската градина всички изложени творби ще могат да се закупят, а събраните средства ще се дарят за материали на благотворителната инициатива „Нарисувай ми с дете от сърце“, чието начало поставя „ПЛЕнерът на ПЛЕвен“. Идеята на инициативата е ученици доброволци от НУИ „Панайот Пипков“ всяка седмица да рисуват с деца, лишени от родителски грижи.

Музикалният финал е запазен за концерт на група „Лоши петли”, който е също в подкрепа на благотворителната инициатива „Нарисувай ми с дете от сърце”.

Началото на арт изживяването в Градската градина тази вечер е в 20 часа. Дано и времето да бъде с творците!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама