Отхвърлят възраженията на д-р Калинов срещу свалянето му от шефския пост в КОЦ - Пловдив

07:37, 18 юни 15 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да бъдат отхвърлени изцяло като неоснователни писмените възражения на досегашния директор на Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Пловдив д-р Калин Калинов срещу решението на Общинския съвет, с което управлението на лечебното заведение бе възложено на д-р Красимир Вальов. Такова предложение внася за гласуване на днешната общинска сесия зам.-кметът Минко Кафтански.

Припомняме, че на 4 юни 2015 г. местният парламент смени шефа на КОЦ-а, и с 27 гласа "за", 21 "против" и 0 "въздържал се" на поста бе утвърден д-р Вальов.

Д-р Калинов се възползва от даденото му от закона право и подаде писмени възражения, като иска компетентния орган да постанови отмяна на решението от 4 юни 2015 г. Във възражениеята си бившият управител на КОЦ - Пловдив, твърди, че са допуснати множество нарушения при провеждането на конкурса, както е опорочен поради спазване на изискванията за неговото провеждане.

Основните аргументи на д-р Калинов, който получи комплексна оценка 5.05, а опонентът му д-р Вальов бе оценен с 5.18, са, че съставът на комисията необяснимо е бил променен и е била проявена груба небрежност при запознаването с писмените програми на двамата участници едва за 40 минути.

Според вносителя обаче определената комисия с председател Илиян Иванов стриктно е спазила разпоредбите на наредбата за провеждане на конкурси, както и постановените и влезли в законна сила решения на Общинския съвет. "Конкурсът е проведен при спазване принципите на прозрачност, обективност и безпристрастност", се казва в мотивите на вносителя на предложението възраженията на д-р Калинов да бъдат отхвърлени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама