Пловдивските съветници гласуват декларация срещу концесия на летището

07:46, 18 юни 15 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Декларация срещу намеренията за отдаване на концесия на летище "Пловдив" ще бъде подложена на гласуване на днешната сесия на Общинския съвет в Пловдив.

Вносители на документа са съветниците от Патриотичния фронт (ПФ) Илко Илиев, Слави Георгиев, Лилия Учкунова и Ирина Димитрова.

Припомняме, че на 25 май т.г. от трибуната на Народното събрание министър Ивайло Московски потвърди, че сериозно се обсъжда идеята летище "Пловдив" да бъде отдадено на концесия и че в най-скоро време се очаква в министерството да постъпи инвестиционно намерение за това.

"Във връзка с изказването на министъра на транспорта Ивайло Московски и съществуващата възможност за отдаване на летище "Пловдив" на концесия ние като общински съветници заявяваме, че това не бива да се допуска, тъй като транспортното съоръжение е от ключово значение за развитието на Пловдив и региона", пише в декларацията.

Съветниците припомнят, че само преди 6 години държавата инвестира над 42 млн. лв. за ремонт и изграждане на летището, а сега с лека ръка се отказва от него. "След като са инвестирани десетки милиони левове на българския данъкоплатец, редно и икономически логично би било управлението и съответните приходи да бъдат в полза отново на българския данъкоплатец, а не на чужд инвеститор", убедени са вносителите на декларацията.

Те приканват всички свои колеги от Общинския съвет да се обединят и да подкрепят декларацията за това летище "Пловдив" да не бъде отдавано на концесия. Съветниците от ПФ настояват стратегическият транспортен обект да остане под контрола на държавата и Фонда за неговото развитие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама