Увеличава се броят на пострадали деца при ПТП през летните месеци в Русенско

08:09, 18 юни 15 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
28 деца са пострадали при пътно-транспортни произшествия в Русенско от 1 юни до 30 септември 2014 г. За същия период на 2013 г. пострадалите деца са 21. Това отчетоха от Областната дирекция на МВР във връзка със стартиращата лятна ваканция.

На територията на ОДМВР - Русе през летните месеци на 2014 г. са регистрирани 589 ПТП, в които ранени са 193 и убити 8 човека.

12 от пострадалите деца са били водачи на пътни превозни средства, 11 са били пътници, а 5 - пешеходци.

Като основна причина за настъпване на тежки инциденти с участие на деца органите на реда посочват нарушение извършено от водача на ППС в това число и от деца, управляващи велосипеди и МПС. При 8 ПТП вината е на деца водачи.

Поради отнемане на предимство от водачите са ранени 5 деца, от които за отнемане на предимство на пешеходец - 2. За най-често извършваното нарушение - управление с несъобразена скорост с пътните и други условия и при наличие на деца в близост до пътното платно са ранени 9 подрастващи. Неспазване на дистанция е довела до различни травми за 3 деца. Поради други причини са ранени 4 деца.

По показателя, състояние на времето продължава тенденцията при ясно време да настъпват най-голям брой тежки ПТП с участие на деца - 23. При облачно време са ранени 3 деца, а при дъжд 2.

По място на тежки ПТП статистиката показва, че 21 деца са ранени на улични пътни отсечки. На кръстовища са ранени 5 деца. На пътен възел - 1 дете.

Поради това и органите на реда отчитат отново, че непознаване или несъобразяване с пътните знаци и маркировка, както и с местата за безопасно пресичане от страна на младите хора, са сред основните причини водещи до инциденти с пострадали деца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама