Фандъкова: Опасно е, че много политически сили се възползват от ситуацията в „Орландовци”

08:17, 18 юни 15 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хората които живея в „Орландовци” имат своите основания да се надигат. Опасното е, че много политически сили започнаха да се намесват, това за мен е опасното. Това каза в ефира на бТВ столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„Сигурността трябва да бъде по-засилена, аз това съм поискала от СДВР и МВР, да има постоянни полицейски патрули в квартала. Изграждаме и четири видеокамери за наблюдение”, каза още тя.

По думите и  от 2012 година общината работи последователно по премахването на незаконни постройки.

„В район „Сердика” години наред са премахвани незаконни постройки. Само за последната година сме премахнали 14 незаконни постройка. Кмета на „Студентски град” премахва 17 пъти едни и същи  незаконни постройки. За жалост процедурата по премахването им е много дълга и става бавно. Противно на твърденията, които се появиха, че в по-крайните квартали  постоянно се появявали ново регистрирани хора, ще кажа, че няма такова нещо. Няма ново регистрирани хора” каза още кметът на София.

Фандъкова обясни,че в момента 46 екипа работят на територията на всички квартали на София. Работят за подобряване на инфраструктурата. По думите и започват големи ремонти в по-крайните квартали. Ремонтите, които в момента се извършват в града вървят по план, посочи тя.

„На „Цариградско шосе” се работи в три участъка, два моста и два автомобилни подлеза. Очакваме до 15 юли да е готов автомобилният подлез при алея „Яворов”. И по бул. „Александър Малинов” и по „Цариградско шосе” се работи усилено. Установихме около 350 метра дефект в новата пътна настилка на „Цариградско шосе”. Помолихме АПИ за експертиза и сега отговорната фирма ще го пренаправи за своя сметка.” каза още Фандъкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама