Провеждат кампания „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“

08:17, 18 юни 15 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ОД на МВР-Сливен стартира кампания „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“. Традиционно в края на всяка учебна година МВР организира провеждането на акцията. Целта на кампанията е намаляване броя на катастрофи, при които потърпевши са деца. Кампанията на полицията „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“ ще се проведе до 30 юни.

Планирани са специализирани полицейски операции в дните, в които са провеждат ученически празненства за края на учебната година, в различните възрастови групи, както и в дните, в които официално се закрива учебната година. Заключителни 15-минутни беседи по пътна безопасност са изнесени с учениците, завършващи на 15 юни. Планирани са такива и с ученици, които приключват учебната година в края на месец юни с участието на инспектори от “Детска педагогическа стая”.

При контрола на пътната безопасност се акцентира върху спазване ограниченията на скоростта в районите на учебните заведения; предимството на пешеходците. При установяване на водачи на велосипеди, които карат по тротоари или пешеходни пътеки, стриктно се прилага Законът за движението по пътищата. Ще се наказват и неправоспособните непълнолетни, навършили 16 години, които шофират.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама