Радан Кънев: ГЕРБ са способни да търсят алтернативно мнозинство при ДПС

08:47, 18 юни 15 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на ДСБ Радан Кънев отново се разграничи от ДПС след въпрос за думите на Бойко Борисов как заради Движението има правителство и заяви, че Реформаторите не искат да участват във власт с ДПС. Това стана в ефира на Нова телевизия. 

ГЕРБ обаче има възможност да търси алтернативно мнозинство с ДПС. ГЕРБ го прави рядко, но има примери – текстът за универсалните пенсионни фондове, законът за НСО, текстът, който облекчи фармацевтичните компании, каза Кънев. Той добави, че  Делян Пеевски не е човек на една партия, а синдром, „обемист човек”.

За предложението на ДПС за мажоритарен вот, Радан Кънев заяви, че след като движението е толкова смело, нека има избор без праг – всеки глас да се брои. Тогава няма да се стига до ограничен избор и мажоритарният вот пак да си зависи от лидера на съответната голяма партия.

Не се вижда готовност да има радикална реформа в прокуратурата. Имаме ясно споразумение какво променяме в съдебната система – първата реформа е във ВСС. За прокуратурата само ние настояваме и това ще стане едва когато и другите партии в управлението ни подкрепят или когато ни подкрепят повече гласоподаватели, обясни Кънев.

Двете кандидатури за гуверньор на БНБ Радан Кънев коментира, че Димитър Манолов е издигнат от Движение "България на гражданите" на Меглена Кунева през медиите, а това е лоша услуга. Концепцията на ДСБ е, че новият гуверньор трябва да предложи програма и заместници. Искров беше избран като "консенсус", без да са ясни заместниците и програмата му - искаме да не се повтаря това и всичко да е прозрачно, завърши Кънев.

 МВР си има статистика къде се случват най-много проблеми, съответно там трябва да има пунктове, коментира ситуацията в „Орландовци” Радан Кънев. Той припомни как по времето на Орешарски е съкратен разход за пунктове на невралгични места, където статистиката е показвала по-висок процент на престъпност.

Не може да няма полиция, която да се пребори с крещящата престъпност, подчерта Кънев. И припомни това, което повтаря цяла седмица – до полицейския пункт да има „малък здравен пункт”.

Според Радан Кънев ситуацията в „Орландовци” има два аспекта- социалният и политическият, защото възползването от страна на политически партии от проблема, за да се подклажда етническо напрежение се  увеличава.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама