Община Павликени получи плакет на Асоциацията на дунавските общини за проекта „Морска академия 2020”

08:50, 18 юни 15 / Политика 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Павликени беше наградена с почетния плакет на Асоциацията на дунавските общини за принос в реализирането на проект „Морска академия 2020” за българо-унгарско сътрудничество в сферата на образованието и културата, съобщиха от кметската администрация.

Плакетът бе връчен на инж. Венцислав Иванов – зам. кмет на община Павликени по време на официална церемония в к.к.  Слънчев бряг. Почетна грамота получи  координатора на проекта в община Павликени Катя Димитрова.

„Морска академия 2020” се реализира от АДО „Дунав” с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Посолството на Унгария в Република България, Посолството на Република България в Унгария, Кметските ръководства с директори и учители от 8–и, 11–и и 12–и райони в Будапеща и Община Несебър.

„Морска академия 2020” е форум, на който си дават среща специалисти в областта на образованието от България и Унгария (началници на РИО, кметове, експерти, специалисти по образование, директори, учители и др.), които продължават традициите в съвместните ни двустранни инициативи за насърчаване на сътрудничеството между образователните институции и другите заинтересовани страни, отговорни за провеждане на политиките за училищното и предучилищното образование.

Тази година събитието е юбилейно, с пето поредно издание. Водещ на официалното откриване бе Петър Дулев, председател на ОК на „Морска Академия 2020”, който  в поздравителните си слова подчерта вярата си, че  участието на специалисти и представители на  местните власти от двете страни ще продължи да  обогатява националните  образователни стратегии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама