Първа частна АГ клиника предлага на пациентите си най-ново поколение 4D ехограф

09:11, 18 юни 15 25 3352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първа частна акушеро-гинекологична клиника вече 19 години е лидер в доболничната помощ за бременни в Шумен.

Нейният управител д-р Иван Георгиев сподели, че през всичките тези години екипът на клиниката е запазил идеите, с които са започнали работа през 1997 г.

„До мен винаги стои Хипократовата клетва. Екипът ни е от онова поколение лекари, които се интересуват от това, което се случва с техните пациенти и не правят компромиси със здравето им”, каза д-р Георгиев. Той обясни, че в клиниката се стремят да бъдат актуални. „Трябва да се прилагат всички съвременни методи на диагностика, да се използват най-модерните технологии, за да може да сме възможно най-добри в грижата за нашите пациенти”, заяви гинекологът и обясни, че това е причината клиниката да закупи един от най-добрите цифрови 4D ехографи с еходоплер.

„Този апарат е четвъртият, който закупуваме от фирмата ESOATE. Тя е холандска и е безпорен лидер на пазара за медицинска техника. Моделът, който избрахме за клиниката ни, е в ТОП 5 на световно ниво”, представи новия апарат д-р Георгиев. Той обясни, че с него може да се диагностицират редица заболявания.

Апаратът дава възможности да се следи т.нар. фетална морфология – изключването на аномалии, несъвместими с живота. 4D ехографията дава триизмерен образ на плода в реално време. „Така бъдещите майки и татковци мога да видят и чуят бебето си и да добият представа за външния облик на детенцето”, казва специалистът.

Освен това апаратът предлага диагностика и профилактика на мозъчно-съдови болести. „Това са доплерови изследвания. Те са много актуални и се препоръчва такива изледвания да се правят профилактично след 35-годишна възраст за наблюдаване на стесняване на кръвоносните съдове”, обясни д-р Георгиев.

Четвъртата основна дейност, в която апаратът може да помогне, е диагностиката и профилактика на злокачествените заболявания на млечната жлеза. „Това е изключително разпространено заболяване, а с ехографа може да се диагностицира туморна формация с размери около милиметър”, каза лекарят и обясни, че така всъщност заболяването може да бъде установено в съвсем ранен стадий, за да се започне лечение.

„Подобен апарат има във Варна, Бургас и Добрич. Ние искахме да предложим едно удобство на нашите пациенти да не пътуват”, каза д-р Георгиев и допълни, че са се постарали прегледът с 4D ехографа да не е лукс, като цената на манипулацията с него е съобразена с възможностите на пациентите в региона. „Най-важно за нас винаги е било да предлагаме висококачествени услуги на нашите пациенти и ще продължаваме да го правим”, категоричен бе д-р Иван Георгиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама