Обявиха за продажба сградата на бившата "Баня 5" в Русе

09:20, 18 юни 15 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На днешното си заседание Общински съвет - Русе прие решение за приватизация чрез търг на сградата на бившата "Баня 5" на бул. "Гоце Делчев" в кв. "Дружба 2".

Решението идва в отговор на заявено инвестиционно намерение за едноетажната сграда, за която вече бяха правени два неуспешни опита за приватизация. Първият търг местната власт е обявила на 9 януари 2015 г., а втория – на 3 февруари 2015 г. И в двата случая обаче купувач не се е намерил.

Имотът, който с решение на общинския съвет е включен в Годишния план за приватизация, е с обща площ 1399 кв. м., а застроената площ е 289 кв. м. плюс сутерен с още толкова квадратура. Той е бил включен в Годишния план за приватизация и през 2014 г.

Тръжната цена на баня 5, на която е била предлагана досега, е 120 000 лева. В новия търг стойността ще е същата, като в нея не е включен ДДС. Стъпката на наддаване 5 000 лв., а депозит за участие – 12 000 лв. Желание да я купи пък е предявил Светослав Тодоров.

Сградата е масивна, едноетажна със сутерен, е посочено в докладната записка, която ще бъде внесена за разглеждане на предстоящата сесия на местния парламент от кмета Пламен Стоилов. Носещата й конструкция е монолитна и стоманобетонова, изградена е от тухлени стени върху бетонови основи. Етажната и покривната плоча също е стоманобетонова, покрита с хидроизолация, която в участъците на комините е нарушена и има течове. Общото състояние на постройката е лошо и има нужда от ремонт. Към момента е необитаема, пише още в цитирания по-горе документ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама