Карате турнир с нестандартен регламент се проведе в Плевен

11:06, 18 юни 15 / Спорт 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турнир по карате „Супершампион Купа Плевен“ за деца и юноши/девойки от 10 до 17 г. се е провел на 14 юни. За участие са били поканени състезатели с постижения от национални и международни първенства, които са се борили за титлата „Супершампион“ в 4 възрастови групи в дисциплината Кумите ( двубой с реален противник).

Състезанието е било открито от главния експерт по спорт към  Министерството на спорта Атанас Кършев и експерта по спорт към Община Плевен Таня Митранова. Състезанието се е провело със съдействието на Община Плевен и чрез любезното домакинство на Карате клуб „Спартак“.

Регламентът на турнира е бил нетипичен за състезанията по карате, провеждани в България- състезателите са премерили сили всеки срещу всеки, информират организаторите.

По време на турнира състезателите на Карате клуб „Спартак“ са се представили отлично.

При 10-11 г. момчета Супершампион е станал Никола Чонов от карате клуб „Спартак“ с 4 победи от 4 двубоя . На третото място се е класирал неговият съотборник Ивайло Монов, който е на 9 г.

Във същата възраст при момичетата Гергана Атанасова след 3 победи е спечелила тилталата и се е класирала първа.

При 12-13 г. юноши  в лека и тежка категория Супершампионските титли отново са станали притежание на състезатели от „Спартак“ – това са Станислав Добрев (ученик в Спортното училище ) и Борислав Начев. И двамата с четири убедителни победи. На 4-то място при тежките се е класирал Николай Иванов.

Титлата при 12-13 годишните девойки също е плевенска – на Натали Йонкова. Трето място е заела съотборничката й Елка Панайотова. И двете момичета са ученички в Спортното училище.

На първото място при 14-15 годишните юноши се е класирал състезателят на Ипон Калоян Василев. Втори се е класирал Тодор Тодоров – клуб „Спартак“  и трети в категорията е отново състезател на „Спартак“  - Марк Томов. При по- тежките Ивайло Боев – „Спартак“, е заел третото място, а шампион в категорията е станал Михаил Ринков от клуб „Ипон“.

Девойките на клуба при 14-15 г. са се класирали съответно: на второто място Ива Кръстева, 4 – то място Петя Николова , 5 – то място Диана Каменова. В групата шампионка е станала Александра Александрова от клуб „Овърфайт“.

И при най- големите – 16-17 г. юноши, в леката категория Супершампион е станал Кристиян Петракиев, ученик в Спортно училище в Плевен. Марк Томов, който се състезава и при по- големите, се е класирал на втора позиция, а на третото място е Стефан Попов- отново състезател на „Спартак“. В тежката категория Супершампион е станал  Илиян Илиев от „Ипон“, а плевенският представител Калин Стефанов е заел трето място.

Класиралите се състезатели са били наградени от Таня Митранова. Супершампионите освен диплом и медал са получили и по една красива статуетка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама