БСП и АБВ атакуват заема от 16 млрд. лв. пред КС

11:13, 18 юни 15 / Политика 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатите от АБВ са подкрепили БСП в искането им да се сезира Конституционния съд за заема от 16 млрд. лв., договорен по-рано през тази година. От партията на Георги Първанов са склонили да положат парафите си, като са допълнили нужните на Столетницата осем гласа. Подписал се е и независимият депутат Велизар Енчев.

Избраниците от партията на Първанов подкрепи ратификацията, която бе определено от президента (2002 - 2012 г.) като"тежка политическа грешка", която доведе до оставката му като лидер и последващото му преизбиране.

"С оглед да се изчисти правния проблем дали юридически техните доводи са състоятелни, или не. Най-вероятно КС ще отхвърли като недопустимо искането, тъй като проверка за противоконституционност се прави преди ратификацията", каза Лъчезар Никифоров от АБВ.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че е "изненадан" от решението на партньорите си да подкрепят опозицията. Той посочи, че научава от журналистите за събраните подписи и не може да коментира подробно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама