Управляващите обсъждат активна регистрация за вота

11:30, 18 юни 15 / Политика 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На тристранна среща между ГЕРБ, Патриотичния фронт и Реформаторския блок днес ще обсъждат въвеждането на активна регистрация на изборите. Подобна мярка бе обмисляна още през 2013 г. при изработването на Изборния кодекс “Манолова”, но тогава стана ясно, че това не може да стане от първите избори след приемането на поправката.

Искането за активна регистрация е на Патриотичния фронт и бе един от ултиматумите за продължаваща подкрепа за властта. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов посочи, че въпреки обещанието, че Изборния кодекс няма да бъде “ремонтиран” преди вота, то това може да се случи, ако има пълен политически консенсус.

“Нека да видим какво точно предлагат колегите. По принцип сме “за”, въпросът е дали може да бъде въведено сега за местните избори или трябва да мислим за президентските”, каза съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев.

От думите му стана ясно, че вчера е имало и среща с премиера Бойко Борисов и представители от Патриотичния фронт, на която е постигнато съгласие. На въпрос дали това означава, че “патриотите” няма да оттеглят подкрепата си, Цветанов заяви: “Аз така ги разбирам нещата”.

АБВ щели да си изградят позиция след заседание следващия вторник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама