Близо 1 млн. лв. за инфраструктурни проекти получават районите в Пловдив

11:42, 18 юни 15 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По 316 хил. лв. за ремонта на Асеновградско шосе - съответно за източното и за западното платно, получават пловдивските райони "Тракия" и "Южен". Това става възможно, след като днес общинските съветници гласуваха изменения в бюджета на Община Пловдив за 2015 г.

За обръщалото на бул. "България" пък "Северен" получава 210 хил. лв., а още 103 хил. лв. отиват в раойна за Рогошко шосе.

"В момента в районите има спешни нужди от ремонти. Източната част на Асеновградско шосе бе поискана за стопанисване от Община "Родопи" и след съгласието им Пловдив вече поддържа трасето от табелата до кръговото. Западното платно на булеварда е в изключително лошо състояние, а булевардът обслужав изключително важни индустриални зони, така че ремонтът е приоритет", коментира зам.-кметът по строителство и общинска собственост Димитър Кацарски.

Отделно 180 хил. лв. от бюджета отиват за ремонт на покривната плоча на бившия хотел на Ванко 1, където ще се помещава центърът за управление на трафика, а 100 хил. лв. ще бъдат изразходвани за видеостена на Гребната база. Съветниците гласуваха и допълнителни 23 хил. лв. за достъп на хора с увреждания в Природонаучния музей, както и още средства за почистване на гробищните паркове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама