Сотир Цацаров похвали антикорупционното бюро на Меглена Кунева

11:56, 18 юни 15 / Политика 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Законопроектът за предотвратяване на корупцията по висшите етажи на властта посредством създаване на Национално бюро е едно от малкото хубави неща създадени напоследък. Той съдържа конкретни неща и очевидни предложения, които по един или друг начин засягат множество лица. Това заяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, предаде репортер на София Topnovini.bg. 

Според обвинител номер едно това са причините проектът да бъде нехаресван. 

„Казвам това, не защото трябва да кажа „браво“ на Меглена Кунева и екипа й. Просто казвам, че е едно от малкото добри неща, които се предлагат напоследък“, допълни Цацаров.

София Topnovini.bg Ви припомня, че кабинетът одобри законопроект за предотвратяване на корупцията по висшите етажи на властта посредством създаване на Национално бюро.

Той предвижда създаването на Национално бюро за предотвратяване на корупцията, което да проверява имуществото и конфликта на интереси по високите етажи на властта. 

Националното бюро обединява и доразвива функциите на сегашните Комисия за конфликт на интереси, Център за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност и дирекцията на Сметната палата, която събира и проверява имуществените декларации. 

Предлага се директорът на Бюрото да се определя от Министерския съвет и да се назначава с указ на президента. 

Всяка година органът ще представя доклад за дейността си на Народното събрание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама