"Ало" измамници се представят за служители на EVN, искат пари за ударен от ток роднина

12:05, 18 юни 15 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Измамници се представят за служители на EVN. За новата схема предупредиха от дружеството.

На 14 юни клиент от Пазарджик е получил телефонно обаждане от неизвестно лице, представило се за сътрудник на EVN България. Обаждането било от скрит телефонен номер. Фалшивият служител поискало номер на електромер с цел отстраняване на възникнала повреда. По-късно измамникът се обадил отново и заявил, че при извършване на техническите дейности роднина на клиента е попаднал под напрежение и по тази причина трябва да се заплати сума за спешното му лечение.

След сигнал в дружеството и извършена проверка е установено, че телефонното обаждане не е от служител на дружеството, както и че не е имало възникнала повреда. Полицията е информирана за случая.

От EVN България уточниха, че при телефонен разговор с клиенти сътрудниците на дружеството не използват скрити телефонни номера, както и винаги се представят с име и фамилия. Всеки клиент може да извърши проверка за съответния сътрудник по име, фамилия и телефонен номер в денонощния телефонен център на дружеството на тел. 0700 1 7777. 

Събиране на дължими суми за консумирана енергия или за технически услуги никога не се извършва в брой и на място от техници или отчетници на дружеството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама