Нови пожарни коли получиха огнеборците в Шуменско

12:20, 18 юни 15 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
3 нови пожарни автомобила получи Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Шумен.

Автомобилите са закупени по Оперативна програма „Околна среда” и са специализирани за гасене на горски пожари. „Това са най-добрите автомобили, които сме получавали до момента”, каза началникът на районната пожарникарска служба Красимир Колев. Той обясни, че новите пожарни коли са оборудвани с мотоагрегати, моторни триони и храсторези,които са необходими на огнеборците за справянето с горски пожари. „Автомобилите са оборудвани и с мотопомпи, с които може да се доставя голямо количество вода на отдалечено растояние”, разясни Колев.

Самите атомобили са високопроходими и с различни системи, които ги защитават от висока температура и пряко съприкосновение с огън.

Трите коли ще бъдат разпределени между пожарникарските служби в Шумен, Велики Преслав и Върбица. 

С новите автомобили общо колите, дошли в последните 2 г. на служба в Шуменско, стават 17, каза Красимир Колев. Той поясни, че става дума за 3 машини за горски пожари, 3 леки автомобила за градски пожари, 6 средни коли за горски и градски пожари, 1 тежък 8 тонен автомобил за градско ползване, 32 метрова стълба и една мотопомпа за отводняване или подаване на вода. Той добави, че огнеборците разполагт и с 3 буса и 3 ЮТВ платформи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама