70 хиляди клиенти обслужи НАП Добрич

12:25, 18 юни 15 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
70 хиляди клиенти обслужи НАП Добрич от началото на годината. 14 395 добруджанци са декларирали доходите си пред приходната агенция, като 3662-ма от тях са ползвали електронните услуги на Агенцията и са декларирали с електронен подпис и персонален код. 10 815 са юридическите лица, които са обявили печалбата си за изминалата година, като 57% са подали годишните си декларации по Интернет. От Началото на годината данъчните са приели и обработили 26 631 осигурителни декларации.

Най-често гражданите посещават местния офис на НАП, за да подадат данъчни и осигурителни декларации, декларации за регистрация и да проверят здравния си статус. До средата на юни над 15 хиляди клиенти са поискали да им бъдат издадени удостоверения за здравния им статус.

От НАП Добрич напомнят, че гражданите могат да направят справка за здравноосигурителния си статус, както и да проверят периодите, за които им липсват здравноосигурителни вноски освен в офиса на Агенцията и чрез електронните услуги на НАП, достъпни в Интернет страницата – nap.bg.  Справка за здравния статус се извършва и автоматично с въвеждане на ЕГН на  телефон  0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна. С електронния калкулатор на сайта на НАП може да се изчислят дължимите здравноосигурителни вноски и лихвите към тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама