Над 13 кг контрабанден тютюн иззет при проверки в Плевенско

13:17, 18 юни 15 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 13 килограма контрабанден тютюн иззеха плевенски полицаи вчера, в хода на проверки срещу незаконното съхранение и разпространение на акцизни стоки, информират от пресцентъра на МВР.

Служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ открили 51 плика  с общо около 4.5 кг насипен тютюн при инспекция на лек автомобил „Пежо 806“, управляван от 38-годишен жител на село Буковлък. 37-годишна жена от същото село, пътувала в колата, предала доброволно контрабандната стока. За случая е уведомена районната прокуратура, образувана е преписка, като нанесената щета на бюджета от невнесен акциз в размер на около 684 лева.

Същия ден, проверка била извършена и на 52-годишна от село Буковлък. Установено е, че жената пренася шест чанти с общо 6 кг насипен тютюн. Количество е иззето с протокол за доброволно предаване. За случая е уведомена Районна прокуратура–Плевен, образувана е преписка. Нанесената щета на републиканския бюджет от невнесен акциз е в размер на около 900 лева. Работата по двата случая продължава.

Междувременно, в хода на специализирана полицейска операция на територията на плевенското Второ РУ, в района на пазар, от трима улични търговци от село Буковлък са конфискувани близо 3 кг тютюн. Съставени са три акта по наредба на Община Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама