Ръст на жалбите през първото шестмесечие отчита омбудсманът на Шумен

13:25, 18 юни 15 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приетите, изслушани и консултирани граждани от Обществения посредник на Община Шумен за първото шестмесечие на 2015 г. са 305 души, съобщават от офиса на омбудсмана.

Статистиката показва известен ръст на оплакванията към омбудсмана спрямо същия период на миналата година. Това става ясно от изготвения шестмесечен анализ за дейността на Обществения посредник, който вече е внесен на вниманието на кмета и Общинския съвет.

Според документа се увеличават жалбите и сигналите, свързани с уличното осветление в Шумен и уличните кучета. Общественият посредник Иван Капралов настоява, че администрацията не трябва да пести усилия в предоставянето на повече информация за свои градоустройствени решения и дава за пример възникналата дискусия около проекта за нов автобусен обръщач в кв. „Боян Българанов“. От анализа става ясно, че общинската администрация се е съобразила с препоръките на омбудсмана и е отменила създадените пречки по процедурата за отпускане на помощи за лечение. Капралов отново поставя въпроса за справедливостта на съществуващата такса от 35 лв. при подаването на сигнал и искането за проверка за незаконно строителство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама