Сграда изникна на метри от морето край Варна

13:25, 18 юни 15 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пореден строеж се гради почти до морето - този път в курортна зона "Прибой" край Варна. Стълбите на сградата водят директно на ивицата, предаде Нова телевизия. Закътаният плаж с кристално чиста вода се намира само на 15 километра южно от Варна, под къмпинг "Романтика". Новостроящата се сграда е едва на 20 стъпки от плискащите се вълни.

Управителят на фирмата-възложител на обекта - "Странд" АД, Стефан Стефанов, отказа да застане пред медията и заяви, че те нямат становище за това редно ли е да се строи почти до морето. Работели с документи за строителство, които били изрядни и разполагали с всички нужни разрешения – за ползване на строеж "Брегоукрепителна стена" от Регионалното министерство, както и за строителство на четири етапа на 10 сгради с 31 паркоместа – от Общината.

Разрешителното за строеж на "Комплекс сгради за сезонно обитаване" е издадено от Община Варна още в края на 2010 г., а строителната площадка е открита в края на 2013 г. Спазени ли са параметрите на строителното разрешение и има ли навлизане в плажната ивица, трябва да кажат институциите. А по данни от информационната табела строителните дейности ще продължат 4 години. Крайният срок за завършването на сградата е през 2017 г. Как ще се отрази тя на достъпа до плажа – предстои да разберем.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама