Венцислав Венков стана изпълнителен директор на българо-турската камара в Шумен

13:46, 18 юни 15 25 1904 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Венцислав Венков е избран за изпълнителен директор на Североизточната българо-турска търговско-индустриална камара, със седалище в Шумен. Поста Венков заема след решение на управителния съвет на камарата от 16 юни.

“Основната ми цел на този пост ще бъде да се търсят потенциални инвеститори с доказан авторитет, които имат желание да развиват бизнес в област Шумен, като задачата е да се открият нови работни места. Големият проблем на Североизточна България това е липсата на работни места. По време на избори това се повтаря като мантра от всички политици, но никой от тях не казва как конкретно ще го направи. Политиците обещават, че ще създадат благоприятни условия за инвестиции, но до тогава бизнесмените трябва да получат информация за възможностите за инвестиции в България и после да му създаваме условия и да го водим в бюрократичната джунгла”, коментира за Topnovini.bg. Венцислав Венков и добави, че задачата на Североизточната българо-турска търговско-индустриална камара е да информира за възможностите за бизнес в България и предимствата, които държавата и в частност региона на Шумен дават, като част от Европейския съюз, цени на електроенергия, вода, работна ръка.

Венцислав Венков подчерта, че съществува  реален интерес на турски инвеститори да развиват бизнес в Шумен и региона, но е нужно българската страна по-амбициозно да се търси партньорството им. “Когато бях областен управител поисках информация от кметовете в Шуменско за свободни сгради и терени, които с малки вложения могат да се ползват за развитие на бизнес. Оказа се, че подобни места има много в областта. Тази информация е ценна и трябва да се предоставя на хора, които искат да развиват бизнес”, разказа Венцислав Венков и добави, че за успешно привличане на инвеститори е нужна политически стабилна държава. Той допълни, че интересите на турските бизнесмени за инвестиции в област Шумен са разностранни от земеделие и селско стопанство, през лека промишленост до дървопреработване. “Наскоро голям турски холдинг прояви интерес за преработка на дървесина, но за съжаление не могат да се осигурят обемите, които той поиска. За жалост такива стратегически инвеститори като “Алкомет” и “Шишеджам” за сега няма”, каза още Венцислав Венков и допълни, че интересът на турските бизнесмени за инвестиции в област Шумен трябва да бъде непрекъснато подхранван.

Венцислав Венков е на 58 години. Работил е като журналист във вестник “24 часа”, бил е отговорен редактор на изданията “Труд” и “24 часа” за Шумен, Разград и Търговище. Той е автор и водещ на телевизионното предаване “Тип-топ” в продължение на 15 години.

В периода 2013-2014 г. бе областен управител на Шумен.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама