Няма риск за блока, където падна панел от тераса

13:46, 18 юни 15 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма риск за нов инцидент в блок 50 в старозагорския квартал „Три чучура”, където тази сутрин панел от тераса на 14-я етаж падна върху детска прлощадка. Това показва огледът на сградата извършен от екипи на Пожарната и Общината.

Тежкият панел се е срутил около 1.20 часа днес. "Беше страшно, чу се ужасен тътен. Първата ми мисъл беше за децата, да не им се случи нещо", разказа Светлана Желязкова. Семейството живее в апартамента с двете си малки деца - момче и момиче на две и четири години. Изживели истински кошмар. В момента терасата е без парапет, страхуват се да не падне и съседния балкон.

Семейството Желязкови купило жилището от 68 кв. метра през 2008 г. Не е правено преустройство, а само козметични ремонти вътре.

Външният панел на терасата е паднал върху площадка, където децата играят през деня. "Добре, че стана през нощта, не ми се мисли какво можеше да се случи", разказва съседката Галина Стоянова. Всички комшии чули силния трясък и хукнали да проверят дали има пострадали. "Жената беше толкова стресирана, че получи нервна криза, страхуваше се за малките", обясни съседката. Според живеещите в блока, това не е първият инцидент в 15-етажната кооперация. Преди 3 години паднала друга външна стена на тераса, пак на 14-тия етаж, а шест години бетонно парче полетяло от последния етаж.  По думите на хората блокът е строен в средата на 70-те години на миналия век по метода едроплощен кофраж, но външите стени на терасите са панели. Не са кандидаствали за саниране, защото не стигнали до единомислие.

Според кмета Живко Тодоров на собствениците на жилището ще бъде издадено предписание за укрепване на терасата. От Общината обясниха, че това е ангажимент на собствениците на апратамента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама