Адвокат на Цветан Василев поиска открито заседание по делото за фалита на КТБ

13:47, 18 юни 15 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Един от адвокатите на банкера Цветан Василев – Менко Менков, пусна открито писмо до медиите, в което призовава делото за фалита на КТБ да бъде разгледано от Софийския апелативен съд публично в открито съдебно заседание. То е насрочено за утре от 11 ч. в зала 1 на Съдебната палата.

На него ще се разгледа обжалването на решението на Софийски градски съд за датата на обявяване в несъстоятелност на Корпоративна търговска банка.

Молбата на Менков е мотивирана от „значителния обществен интерес, който „случаят КТБ“ предизвиква и в уважение на правото на българското общество да узнае цялата обективна истина за КТБ, което може да стане – единствено и само в открит съдебен процес, от безпристрастен и независим съд, а не зад „закрити врата“.

Адвокатът припомня, че няма искане пред СГС делото да се гледа при закрити врата. Именно заради това очакванията на Менков са САС да допусне делото да бъде разгледано публично в открито съдебно заседание.

„Със същата молба „БРОМАК“ ЕООД и „КОРПОРАТИВНА ТЪРГОВСКА БАНКА“ АД, представлявана от Изпълнителните Директори, представиха и новооткрито доказателство, с което се доказва по безспорен начин от независим контролен орган, че собствения капитал на КТБ не е бил отрицателна величина в хода на производството по специален надзор на КТБ“, пише още в писмото.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама