Световната банка у нас: Избягвайте българските правителствени институции

13:51, 18 юни 15 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ако сте чужда или нова компания в България и искате да успеете, избягвайте правителствените институции, колкото може повече, заяви Тони Томпсън, постоянен представител на Световната банка за България, цитиран от БГНЕС.

На кръгла маса за правната рамка за растеж и заетост в България той изброи четири правила за чуждите компании, които искат да са успешни у нас.

Първото и най-важно правило, според него е да се избягват правителствените институции, колкото може повече, независимо, дали правителството е регулатор или клиент. „Има достатъчно доказателства за ненадеждност и непредсказуемост на правителствените институции“, посочи той.

Второто правило е да се минимизират договорите с когото и да било. Томпсън предупреди, че дело за договор в съда е много вероятно да бъде загубено.

Като трето, той посочи ясен план за промяна на уменията на работниците, защото много от компаниите имали проблем с намирането на квалифицирани кадри.

Четвъртата му препоръка е „да се избягва влизане в отношение със силните на деня на пазара, защото те ще направят живота ви ад и ще ви изхвърлят от бизнеса“.

Томпсън обобщи, че е необходима реформа в образованието, както и силна политика на конкуренция за преодоляване монополното положение на „силните на деня“ компании. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама