С 2 млн. лева ремонтират покрития плувен басейн в Стара Загора

14:02, 18 юни 15 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Ремонтът и модернизацията на покрития плувен басейн в Стара Загора  ще доведе до съществени икономии за общината, чрез намаляване на разходите за издръжка. За децата в спортните клубове, които тренират тук ежедневно, ще бъдат осигурени много по-добри условия и резултатите няма да закъснеят“, каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров при първата копка за реконструкцията на басейна. Той допълни, че общината реализира поредния успешен проект по програмата JESSICA, след централния общински пазар и стадиона „Трейс Арена“ в кв. „Кольо Ганчев“.

На церемонията присъства и Мартин Заимов, изпълнителен директор на  Европейската инициатива за устойчиво градско развитие JESSICA, както и  представители на фирмата изпълнител.

Покритият плувен басейн в Стара Загора е открит през 1972 г. и днес в него ежедневно тренират близо 600 деца на различна възраст.  

Проектът предвижда басейнът да бъде разширен в южна посока и освен ремонта, да бъдат изградени допълнителни трибуни на две нива с 400 места и достъп за граждани в неравностойно положение.

Конструкцията на сградата ще бъде укрепена с поликарбонатни нишки и метални връзки за устойчивост при земетресения. Ще бъде променена и цялата прилежаща инфраструктура.    

Крайният срок за изпълнение на проекта е 20 ноември 2015 г. , но изпълнителите обещаха ремонтът да приключи по-рано.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама