Мая Манолова атакува ЧСИ-та с нова сърцераздирателна история в парламента

14:20, 18 юни 15 / Политика 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатът на БСП Мая Манолова отново доведе в кулоарите на Народното събрание български гражданин, който е изпаднал в безизходно положение. Този път това бе Кичка Панова, разведена с две деца. Пред 4-5 години е ремонтирала щранговете в дома си, като цената за услугата е възлизала на 180 лева. Съвсем скоро случайно разбира, че вече дължи 1173,69 лв, защото не е платила цялата дължима сума. 

Заплатата й е запорирана. Утре частен съдебен изпълнител ще посети жилището й, където ще опише имуществото на семейството, което притежава само хладилник, печка, телевизор и маса. Автомобил нямат. 

Мая Манолова не пропусна да нападне управляващото мнозинство за това, че не пожела да бъдат променен Наказателния кодекс, в който е записана процедурата и разноските по изземане на имущество от частни съдебни изпълнители.  

„Фалшиво се е оказало очакване на хората, че този текст ще бъде променен, че ще бъдат намалени таксите на частните съдебни изпълнители, че ще бъде променена процедурата по призоваване, че гражданите ще могат да обжалват оценките на недвижимите имоти, които са им изкарани на публична продан“, констатира Манолова. 

По думите й десетки граждани са писали писма до парламентарната група на БСП и в частност до Мая Манолова. 

„Тук е примерът с една обикновена жена, върху чиято история можете да си представите колко са належащи промените в частното съдено изпълнение“, поясни социалистката. 

Манолова увери всички, че БСП ще помогне финансова на закъсалото семейство, но посочи, че не може да помогне на всички български граждани в нейното положение. „Трябва да бъде променен законът“, категорична бе тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама