Представиха фотоизложбата „Пазители на традиции“ пред читалищни секретари в Плевенско

14:21, 18 юни 15 / Култура 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Народно читалище „Зора – 1990 г.“, село Победа е организирало днес среща на секретарите на читалищата от Община Плевен и Община Долна Митрополия. На нея е присъствала и кметът на селото Даниела Александрова. Инициативата на домакините е била с цел представяне на пътуващата  фотографска изложба „Пазители и традиции“ на  Фондация "Работилница за граждански инициативи" и прожекция на филма „Където свършва пътят“ на режисьора Иван Николов. Това научихме от секретаря на читалище „Зора – 1990 г.“, Димитринка Гетова.

Читалищните дейци са рагледали фотографиите, направени по време на фестивала „Живо наследство 2014“, организиран от ФРГИ в рамките на едноименната програма. Читалищният екип от село Победа е споделил своите впечатления от проведения фестивал, като освен 20 –те снимки на фотографа Радич Банев отразяващи традиции, обичаи, празници и фестивали в живота на българина, са представили и свой фотоархив. Прожектиран е бил и кратък филм по проект „Вкусът на детството – хляб, мляко и песен – за векове”, който включва демонстрация как се приготвя домашно кисело мляко и кашкавал.

Домакините са подарили на всички присъстващи DVD диск с едночасов филм от заснетите демонстрации по едноименния проект на читалището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама