Общински съвет - Русе прие декларация с критики и предложения към здравната реформа

14:25, 18 юни 15 / Политика 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На днешното си редовно заседание Общински съвет - Русе прие декларация от името на всички политически партиии във връзка със здравната реформа и запазване статута на лечебните заведения в града. Инициативата бе подета в края на миналия месец протестиращите лекари от Комплексния онкологичен център.

Комисията по Здравеопазване и социална политика проведе в края на месеца извънредно заседание, на което беше обсъден проекта на закона за изменение и допълнение на Закона за лечебните заведения. В следствие на обсъжданията, е била изготвена настоящата декларация, която се предлага да бъде приета от Общинския съвет.

Общинските съветници отново изтъкват участието на Общината в лечебните заведения, както и усилията на местната администрация да осигури максимално добру условия за труд и лечение на лекари и пациенти. В следствие на това се изразява несъгласие с предложените промени в Закона за лечебните заведения, които предвиждат заличаване и сливане на Комплексен онкологичен център и Център за психично здраве. 

В декларацията са включени и някои предложения, сред които: по-задълбочен диалог между всички засегнати страни; гарантиране нормалното функциониране на лечебните заведения при провеждане на реформите; запазване принципа на профилиране и все по-тясна специализация на лечебните дейности, и други.

Пълният текст на декларация, можете да прочетете в прикачения документ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама