Депутат от ДПС купил държавен апартамент, струващ 110 000 лева, за 6 000

14:51, 18 юни 15 / Политика 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатът от ДПС Мустафа Карадайъ е ощетил с над 100 000 лева държавата през 2003 г., когато е бил зам.-председател на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, съобщи зам.-председателят на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Методи Андреев, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Става въпрос за апартамент от 98 кв. метра на ул. "Букет" 56 в столицата. Данъчната оценка на имота, който е бил държавен, е била 54 881 лева, а пазарната оценка, според депутатите, около 100-110 000 лева. Самата продажба е извършена за 24 654 лева от тогавашния областен управител на София - Росен Владимиров, зам.-председател на ДПС.

Той дори е позволил на Карадайъ да плати 25% от сумата кеш, а останалата част в компенсаторни записи, които тогава са стрували между 18 и 30 ст. Тоест е дал около 6 000 лева.

От комисията поискаха оставката на Карадайъ от нея заради установения конфликт на интереси. Според Андреев става въпрос за "тежка политическа корупция". Депутатите обещаха да направят пълна справка за това колко депутати са си купили така жилища. Но периодът ще бъде само от 2001 г. до 2009 г., когато ГЕРБ дойде на власт.

Народният представител от "Патриотичния фронт" Валентин Касабов поиска оставката на колегата си и по друга причина: "Той говори много трудно български и стенографките се затрудняват. Така се нарушава и Конституцията, според която всеки български гражданин трябва да говори български език", каза той. И допълни, че може би ще искат от председателя на Народното събрание Цецка Цачева да бъде осигурен преводач.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама