И ректорът на ЮЗУ се отказа от битката за кмет на Благоевград

15:22, 18 юни 15 / Политика 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ректорът на Югозападния университет "Неофит Рилски" също отказа номинация за кмет на Благоевград от БСП. Това съобщи самият той в специално изявление.

В него той благодари на всички, които са обсъждали номинацията му за управник на областния център. Той допълни, че в следващите няколко години личните и обществените му приоритети ще бъдат свързани с висшето образование и науката.

Ректорът на най-голямото висше учебно заведение пожела на Благоевград да има кмет, който не само на думи, а и на дела да оценява ролята на унижерситета за развитието и просперитета на града. Проф. Мирчев напомни, че той е създаден преди 40 години и все още няма единен кампус. Дейността му се развива в осем сгради, намиращи се в различни краища на областния град.

"Образованието и науката са най-сериозната и стратегическа инвестиция и следващия кмет, надявам се, да знае това", заключи той.

Topnovini.bg припомня, че вчера и бившия градоначалник Костадин Паскалев отказа да се включи в борбата за втори мандат. Сега предстоят разговори с останалите 16-има номинирани за кандидатура на червените.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама