Първи актове за кметове заради „изборен туризъм“, 200 души са дерегистрирани

15:25, 18 юни 15 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първите кметове, които са получили административни актове заради т.нар. изборни туристи са във Видинско. Това са градоначалниците на село Киреево, община Макреш, Герго Гергов и на село Тошевци, община Грамада, Маргарита Велкова, както и служителка в служба ГРАО в община Грамада, предаде БТА.

Във Видинско регионалното министерство откри бум на новорегистрираните по настоящ адрес за първите месеци на годината, спрямо предходната.

Актовете за нарушения на Закона за гражданската регистрация се издават, след като прокуратурата във Видинско приключи проверките в 11-те общини за законосъобразността на всички нови адресни регистрации, при които бе установено, че до края на април нова адресна регистрация са направили 2576 души, е заявил говорителят на Окръжна прокуратура - Видин Владислав Влашев.

Глобата е от 100 до 500 лева, актовете могат да се обжалват в съда.

На Герго Гергов са връчени два акта - за допуснати нарушения при регистрацията на 45 души на един адрес в селото и на други 21 души на втори адрес в селото,  в който няма условия за живот. Кметът е потвърдил, че е получил актовете, въз основа на които ще бъде издадено и наказателно постановление.

Маргарита Велкова е получила 3 акта, а служителката на ГРАО в община Грамада, която е регистрирала в нарушение на Закона за гражданска регистрация нови жители на населеното място, е получила 5 акта.

Над 200 регистрации по настоящ адрес в общините Грамада и Макреш, при които са установени нарушения, са заличени, е съобщил кметът на община Грамада Николай Гергов. В община Грамада са заличени адресните регистрации на 140 души. От тях 60 регистрации са заличени в село Тошевци и 80 в град Грамада.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама