Ангажират повече работници за поддръжката на зелените площи

15:33, 18 юни 15 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Допълнителни екипи ще бъдат ангажирани за поддръжката на зелените площи и цветните насаждения в града. Изискването на Сливенска община към фирмата-изпълнител по озеленяването е да включи поне още 5 души, които да работят съвместно с екипа по поддръжката на пешеходната зона.

За да се поддържат зелените площи и новата декоративна растителност през летния сезон, ще се работи по съвместен график между екипите на фирмата по озеленяването и на отговарящите за  прекопаването, поливането, плевенето или косенето на тревните насаждения от Общината.

Приоритетно в Сливен ще се работи по бул. „Банско шосе“, бул. „Георги Данчев“, „Ичеренско шосе“ и парк „Юнак“ като същевременно е създадена и организация за увеличаването на броя на работниците наети с поддръжката на зелените площи по пешеходната зона на града и главните улици – бул. „Христо Ботев“, ул. „Г. С. Раковски“, ул. „Ген. Скобелев“, бул. „Цар Симеон“ и бул. „Братя Миладинови“, съобщи заместник-кметът инж. Иван Манчев.

Зелените площи в центъра на Сливен са 16 декара, 6 от които са засадени с нова трева по проект „Зелени, достъпни и активни пешеходни зони“. Косенето им се извършва по график, но в интензивния период ще се провежда през 10 дни. Към момента екипи на ДЗЗД „Зелена среда Сливен“ приключват косенето в кварталите „Дружба“ и „Република“ и ще бъдат пренасочени по бул. „Христо Ботев“, където тревата е пораснала и възпрепятства работата по подкастрянето на живия плет и измиването на булеварда, посочи още Иван Манчев. Той допълни, че поддръжката на зелените площи по бул. „Бургаско шосе“ е към приключване и се очаква екипите на фирмата по озеленяването да започнат работа по средните ивици на бул. „Братя Миладинови“ и по страничната зеленина на бул. „Стефан Караджа“.

От общинското ръководство съобщиха, че всички нови дървесни видове по пешеходната зона са засадени, а тези, които са изсъхнали ще бъдат подменени през есента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама