Специален "паспорт" връчи Общината на абитуриентите в Русе

16:09, 18 юни 15 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специално издаден за целта „Паспорт Русе“ получиха всички русенски ученици, които тази година завършват средното си образование, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

През 2015 г. 1 480 млади хора завършват средното си образование в община Русе и се отправят по пътя към своята професионална и житейска реализация. Със знанията и мотивацията, които са получили по време на престоя си в училище, настоящите абитуриенти ще покоряват върхове в различни области на науката, изкуството, културата, спорта, бизнеса, публичния и неправителствения сектор. Независимо в кой край на света ще ги отведат мечтите им, като възпитаници на русенските училища, те ще продължават да разпространяват ценностите и идеалите, според които техните учители са формирали нагласи, възгледи, амбиции, отчитат по този повод от Община Русе.

В тази връзка в джобното издание се представят аспектите на местната идентичност и основните моменти от историята на Русе като град на свободния дух. Значими културни събития, настоящи и бъдещи проекти, единна визия за бъдещето на Русе и гордост от архитектурното му наследство са част от темите, засегнати в книжката.

Кметът Пламен Стоилов подари „Паспорт Русе“ на абитуриентите от Математическа гимназия „Баба Тонка“, които както вече съобщихме на официална церемония днес получиха и дипломите си. По същото време директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова връчи паспортите на абитуриентите от Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“.

„Като кмет на Община Русе силно вярвам, че младите хора, които днес прекрачвате за последно училищния праг ще сте едни от най-успешните Посланици на Русе. Потенциалът и бъдещето на нашия град е в умовете и сърцата ви, във волята и желанието да запазите традициите и да работите активно за неговото икономическо, социално, интелектуално и културно възраждане. Винаги носете със себе си част от свободния дух на своя роден град“, гласеше обръщението на кмета към абитуриентите днес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама