Още един убиец от "Гранд мол Варна" поиска да излезе от ареста

16:11, 18 юни 15 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
24-годишният охранител в "Гранд мол Варна" Ангел Николов, съучастник в садистичното убийство на 52-годишния Нягол Петров, поиска от съда да измени мярката му за неотклонение в по-лека, за да излезе от следствения арест. В жалбата си гардът твърди, че степента на неговото участие в малтретирането на беззащитния мъж била незначителна, а добрите характеристични данни и чистото му съдебно минало можели да бъдат основание за изменение на мярката му за процесуална принуда, съобщава пресслужбата на магистратурата. 

Окръжният съд във Варна обаче не прие тези аргументи. Въпреки че това досъдебно производство е типичен пример за дело с фактическа и правна сложност, разследването вече е пред приключване. Очаква се заключението на една експертиза от Националния институт по криминалистика и криминология (НИКК), след което обвинението спрямо тримата бивши охранители ще бъде прецизирано, а материалите ще им бъдат предявени.

Магистратите намират, че близо 3 месеца след първоначалното задържане на Ангел, няма промяна в основните изводи на първата съдебна инстанция. Продължава да е обосновано по безспорен начин предположението, че той е съпричастен към тежкото умишлено престъпление. Характеристиката на извършеното деяние – необяснимата агресия и жестокост, с която Нягол е бил малтретиран, и строгата репресия на закона, водят съда до извода, че ако е на свобода, Ангел може да се укрие от наказателно преследване.

На 14 март тази година Нягол Петров бе малтретиран с неоправдана агресия и жестокост в подземно помещение на "Гранд мол Варна". Ангел и другите двама обвиняеми, Красимир Димитров и Цветан Маринов, се разследват за съучастие в убийството, извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. За това престъпление законът предвижда наказание от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен без право на замяна.

Определението на Окръжния съд, с което бе оставена без уважение молбата на Ангел Николов да му се измени мярката, може да бъде обжалвано пред Варненския апелативен съд на 23 юни от 10:00 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама