РИО обяви конкурси за директори на 14 училища в Пловдивско

16:13, 18 юни 15 / Любопитно 25 1115 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионалният инспекторат по образованието обяви конкурси за директори на 14 училища в Пловдив и региона, съобщиха от РИО.

Конкурсът за заемане на длъжността "директор" на училища на територията на област Плoвдив е със заповед на министъра на образованието и е публикуван на сайта на инспектората.

Трите държавни училища, за които се търсят нови директори, са Професионална гимназия "Цар Иван Асен ІІ" в Асеновград, Професионална гимназия по облекло "Иванка Ботева" в Калофер и Селскостопанската гимназия в Садово.

Конкурсът се провежда в три етапа – допускане по документи, писмен изпит – тест, и интервю. Писменият изпит включва решаване на тестови задачи и/или казуси, свързани с прилагането на нормативната уредба, действаща в системата на народната просвета, и със специфичното съдържание на функциите и отговорностите на длъжността "директор" на държавно училище.

Кандидатите ще бъдат оценявани по следните критерии: компетентност, свързана с познаване и ползване на нормативните актове, управленска, организационна и комуникационна компетентност.

Общинските училища, за които се търсят нови директори, са ОУ "Иван Вазов" в Калояново, ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" във Войводиново, ОУ "Димитър Талев" и СОУ "Христо Г. Данов" в Пловдив, ОУ "Георги Караславов" и СОУ "Проф. д-р Асен Златаров" в Първомай, ОУ "Д-р Петър Берон" в Буково, ОУ "Христо Ботев" в Брестовица,  ОУ "Христо Ботев" в Крумово, ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Марково и ОУ "Васил Левски" в Триводици.

Документите се подават в Регионален инспекторат по образованието в Пловдив на ул. "Цариброд" № 1, етаж 2, стая № 26.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама