Тикнаха Харакирито зад решетките

16:22, 18 юни 15 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжен съд – Бургас реши да измени наложена мярка за неотклонение „домашен арест“ на Павел Господинов, по-известен като Харакирито, в „задържане под стража”. Той е подсъдим по дело за палеж на къща в Созопол, при която загинаха трима души. Именно това е дало основание на прокуратурата да поиска по-тежката мярка, наложена му на 21.02.2013 г. от  Бургаския окръжен съд.

Според държавното обвинение съществувала реална опасност Харакирито да извърши друго престъпление, тъй като срещу него се водят две досъдебни производства за престъпления, извършени след въпросния палеж.

Последното досъдебно производство срещу Господинов е образувано 12.06.2015 г. за опит за убийство на испанска гражданка. Харакирито я заплашил, че ще запали нея и близките ѝ.

Първоначално спрямо подпалвачът е била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. След три месеца обаче съдът е решил, че престъпника може да остане „под домашен арест”. Съображенията за това било влошеното му здравословно състояние.

Днес съдебният състав е констатирал, че  Господинов системно е нарушавал наложената му мярка, като е напускал дома си. При тези условия законът изисква нарушената мярка за неотклонение да бъде заменена с по-тежка. По мнение на съда множеството заболявания на подсъдимия не са пречка спрямо него да бъде взета най-тежката мярка при спазване на регламентираните от закона медицинско наблюдение и обслужване.

Определението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд Бургас.

През ноември 2012г. Харакирито бе обвинен за палеж на къща в Созопол, при който загинаха трима души.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама