Бургас приема спортисти по триатлон този уикенд

16:43, 18 юни 15 / Спорт 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Този уикенд Бургас ще стане домакин на Европейска купа по триатлон. Състезанието има сериозен награден фонд и дава точки за генералното класиране в този спорт. Поради тази причина голяма част от елитните атлети пристигат у нас направо от Европеадата в Баку.

В състезанието ще вземат участие младежи, девойки, мъже и жени - елит. Участниците са 140 и представят 29 държави, сред които Австралия и Канада.

Бургас е харесан за домакин на Европейската купа заради отличните условия, които осигури за миналогодишната Балканиада по триатлон. В събота и неделя състезанието ще наблюдават делегати на европейската централа, ръководеща този спорт. Те трябва да дадат окончателен отговор дали през 2016-та Бургас ще приеме и Европейското първенство по триатлон, което тази година се провежда в Женева, Швейцария.

За нуждите на състезанието Община Бургас временно реорганизира движението в центъра. Повече информация за изменението на някои от линиите на градския транспорт може да прочетете на: http://www.burgas.bg/bg/news/details/1/22522

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама